Dette er KORET

KORET består av rundt 50 Osloboere rundt de tretti/førti som møtes ukentlig for å synge vakre halsbrekkende verker under mottoet Ambisjon over evne. KORET søker først og fremst en renselse i et prestasjonsfritt møte med det vakreste av musikk, mens resultatet av disse bestrebelsene kan oppleves i uortodokse sammenhenger i byen vår.

massasje

Hvem er vi? KORET er et non-profit, idealistisk drevet prosjekt som søker å være bærekraftige. I kraft av at koret består av kunstnere, dansere, journalister, fotografer, produsenter, arkitekter, designere, barnehageonkler, kulturtanter, økologister, gründere, lærere, leger og sykepleiere, går vi ikke av veien for å skape en helhetlig ramme som bygger på korets mange ressurser.

apokalyptisk aften
«Apokalyptisk Aften». KORET framfører Carmina Burana med Pow Pow og operasolist Andreas K. Elvenes.

Prosjektene våre. KORET er et prosjektorientert kor hvor samarbeid med profesjonelle musikere og kunstnere internt i rekkene skaper unike prosjekter hvor skillet mellom profesjonell og amatør på utøversiden viskes ut og musikkformidlingens kunsteriske ambisjoner settes i sentrum. Prosjektene er oftest stedsspesifikke og søker å utforske og ta i bruk byen på nye måter.

koret med Jenny Moe
KORET med Jenny Moe på Parkteateret.

Andre oppdrag. KORET har også sunget med kjente band på Rockefeller, Parkteateret og Revolver og har bidratt på låtinnspillinger og kunstutstillinger. Les mer om våre konserter i HISTORIKK-fanen.

Grunnleggelsen. KORET ble startet i 2008 på initiativ fra filmskaper Itonje Søimer Guttormsen, via Underskog.no (Oslobasert nettside), hvor dirigent Ingebjør Westgaard bet på. Siden den gang, hvor 17 venner møtte opp til Händels Messias singalong på Moloch!, et kunstnerdrevet atelierfellesskap, har koret, ledelsen og prosjektene vokst betraktelig. Guttormsens visjoner og Westgaards kompetanse har fra start vært seilet på skuta, på den evige vegen mot det storslagne.

Nye veier. Sommeren 2016 bestemte Itonje og Ingebjør seg for å trekke seg fra sine verv som leder og dirigent. De danner fra høsten 2017 Korets Musikalske Råd, og styreleder Jorunn Ingelin Solberg har tatt over roret, med god hjelp fra resten av styret. Manifestet, som Itonje skrev i 2008, står fortsatt som en ledestjerne for KORET.

KORETS medlemmer sverger til KORETs manifest:  http://ambisjonoverevne.no/korets-manifest/

Itonje halvorsrød
Korets grunnlegger Itonje Søimer Guttormsen

Itonje Søimer Guttormsen (f.1979) er korets grunnlegger. Hun er utdannet filmregissør ved Den Norske Filmskolen, og arbeider selvstendig med egne film- og scenekunstprosjekter. Hennes virke kretser ofte rundt revitalisering av ritualer. Hun har lang fartstid i filmbransjen, og har i tillegg til sine egne produksjoner, organisert og bistått sentrale oppgaver i et tyvetalls kort- og spillefilmer. Hun har styreerfaring bl.a fra Norske Filmregissører, og har startet flere virksomheter tidligere.

Ingebjør dirigerer
Dirigent Ingebjør Westgaard

Ingebjør Westgaard har vært korets dirigent siden start, og er nå i korets rekker. Hun har høyere utdanning i musikk fra UiO, NTNU og Bath Spa University UK, med vekt på nyere teknologier, håndverk, formidling, og undervisning. Hun har undervist i musikkfag og musikkteknologi ved NTNU, Ole Vig VGS og Lillestrøm VGS, og har ledet flere kor.

Jon Harthug har vært korets dirigent siden 2017.

Jon Harthug er KORETs dirigent.

Jon er utdannet operasanger fra Norges musikkhøgskole i Oslo og Zürcher Hochschule der Künste i Sveits. Harthug er drillet både i klassisk musikk og moderne kunstmusikk.

KORET øver for tiden på Bruket i Scweigaardsgate 34C på tirsdager fra 19.00-21.30.

Legg igjen en kommentar